غذا

شیرین کننده ای بدون ضرر

همه ی ما در طول روز مواد شیرین و یا قندی مصرف میکنیم که از مضرات آن نیز آگاه هستیم، اما وقتی صحبت از شیرین کننده وسط بیاید نام گیاه استِویا و یا stevia نیز شنیده می شود.

استویا چیست؟

گیاه استویا جایگزین شیرین کننده های قندی مثل شکر می باشد و می توان گفت که با افزودن مقدار کمی از آن به غذا، شیرینی قابل توجهی به غذا می دهد. استویا یه ماده طبیعی، بی ضرر، بدون عوارض جانبی نگران کننده و درعین حال مفید است که از گیاهان موجود در طبیعت گرفته می شود و سال های سال است که در آسیا و آمریکای جنوبی مورداستفاده قرار می گیرد.

موارد استفاده

استویا به عنوان جایگزین شکر در بیش از ۵۰۰۰ مواد غذایی و نوشیدنی های مختلف مثل نوشابه استفاده می شود.
از طرف دیگر هم چنین در مواد غذایی زیر به عنوان شیرین کننده استفاده می شود.

  • بستنی
  • دسرها
  • سس‌ها
  • ماست
  • ترشی‌ها
  • نان
  • نوشیدنی‌های بدون‌الکل
  • آدامس
  • آب‌نبات
  • غذاهای دریایی
  • سبزیجات آماده
  • نوشابه
  • گز اصفهان

نکاتی درباره استویا

  • شیرینی استویا بیش از دویست یا سیصد برابر شکر است.
  • این گیاه به مقدار خیلی کمی کالری دارد و بی ضرر است.
  • جایگزینی برای شکر در مصرف روزانه است.
  • محل رویش این گیاه در برزیل و پاراکوئه می باشد.

آیا استویا خطرات و یا عوارض جانبی دارد؟

اگر استویا به خوبی تصفیه نشده باشد و یا در مصرف آن حداعتدال رعایت نشود، ممکن است با مصرف آن علایمی چون نفخ شکم، حالت تهوع، اسهال و یا برای افراد دیابتی خطرآفرین باشد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

علی هوشیاری پور

علاقه مند به یادگیری و اشتراک گذاری یادگیری ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن