غذا

طرز تهیه انواع گزلمه (غذای ترکیه ای)

گزلمه یک غذای بسیار ساده و لذیذ است که به صورت عصرانه هم استفاده می شود، از نقاط قوت این غذا این است که در انواع مختلف تهیه می شود و بسیار متنوع است؛ مثلا در انواع زیر است:

  • گزلمه سیب زمینی : که خمیر به همان شکل که تعریف آن داده شده است تهیه می شود و مواد داخل آن شامل سیب زمینی پخته شده(له شده) و جعفری خرد شده و یا سیب زمینی پخته شده(له شده) و پیازچه خرد شده است که طبق دستور داده شده داخل خمیر قرار می دهیم و روش پخت هم طبق تعریف زیر، هیچ تفاوتی ندارد.
  • گزلمه پنیری : داخل گزلمه از پنیر و جعفری استفاده می کنیم.
  • گزلمه اسفناجی : داخل خمیر از ترکیب اسفناج و پیازجه ریز شده(بصورت خام ) استفاده می کنیم.
  • گزلمه سوسیسی : داخل خمیر مان سوسیس، فلفل سبز و پنیر پیتزا می ریزیم. همون طور که گفتم این غذا بسیار متنوع و ساده است، شما از هر چیزی که با ذائقه تان هماهنگ باشد می توانید برای داخل خمیر استفاده کنید . در همه موارد آماده سازی خمیر و روش پخت مشابه است.

مواد اولیه

  • تخم مرغ ۱ عدد
  • آرد ۳ لیوان تقریبی
  • نمک ۱ قاشق چایخوری
  • روغن ۱ قاشق غذاخوری
  • بادمجان (مواد لازم برای داخل خمیر) ۲ عدد
  • آب به اندازه کافی
  • سیر ۲ حبه

روش تهیه

بادمجانها را کبابی می کنیم و می گذاریم تا خنک شود ، در این فاصله آرد ، تخم مرغ ، روغن و نمک را با هم مخلوط کرده و آب را کم کم به خمیر اضافه می کنیم ، این کار را آنقدر ادامه می دهیم که در حین ورز دادن خمیر به دستمان نچسبد ( لازم نیست این خمیر را خیلی ورز دهیم ) بعد از اینکه خمیر آماده شد به سراغ بادمجانها می رویم ، پوست کبابی شده بادمجانها جدا می کنیم و ۲ حبه سیر را به بادمجانها اضافه کرده این مخلوط را با گوشکوب له می کنیم بعد از مخلوط شدن کامل بادمجان و سیر ، به اندازه یک گردو از خمیرمان برمی داریم ، با وردنه این خمیر را باز می کنیم ، هر چه نازکتر باشد بهتر است ، قطر خمیر دایره شکلمان باید با قطر ماهی تابه مان یک اندازه باشد که خمیر داخل ماهی تابه جا شود ، مقداری از مخلوط بادمجان و سیر را وسط خمیر می گذاریم و کاملا پخش می کنیم بعد نیمی از خمیر را روی نیم دیگر بر می گردانیم که به شکل نیم دایره در می آید ، تابه را روی گاز می گذاریم بعد از اینکه گرم شد کف تابه را کمی چرب می کنیم خمیر را داخل تابه می گذاریم با شعله متوسط ، کمی که سرخ شد ، خمیر را بر می گردانیم تا طرف دیگر هم سرخ و طلایی شود ، سپس گزلمه بادمجانی شما آماده است ، این غذا را به محض آماده شدن سرو کنید ، داغِ داغ لذیذتر است.

برچسب ها
نمایش بیشتر

علی هوشیاری پور

علاقه مند به یادگیری و اشتراک گذاری یادگیری ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن