غذا

املت از زوایای تاریخی

غذا از مهمترین نیازهای اولیه بشر است که در طول زمان دستخوش تغییرات و نوآوری های بسیاری در طبخ و دستور و حتی کشف آن شده است و در هر کشور و فرهنگ ما با غذاهای متفاوتی روبرو هستیم. با اینکه سرآشپز ها و متخصصین این حوزه هر روزه به دنبال کشف غذایی جدید هستند، بازهم خوراکی های ساده و کلاسیک که یکی از آنها املت است، بشدت مورداستقبال مردم هستند. با پین جاب همراه باشید تا برای شما تاریخچه ای از املت را بیان کنیم.

املت | omelette

املت | omelette | مجله گردشگری و غذایی پین جاب

املت غذایی ساده، خوشمزه و به صرفه است که همه ی ما در طول عمرمان بارها آن را می خوریم. اگر از طرفداران املت باشید، احتمالا این سوال برای شما هم پیش آمده که املت از کجا آمده و آیا اختراع آن تصادفی بوده یا یک جور خلاقیت جالب بوده است؟ آیا شخص خاصی املت را برای اولین بار اختراع کرده؟

برای پاسخ به این سوالات، از ریشه ی لغت شروع می کنیم. «Omelette» کلمه ای فرانسوی است که برای اولین بار به صورت رسمی توسط یکی از نشرهای آشپزی به نام «آشپزی بورژوا» در اواخر قرن هفدهم میلادی، مطرح شد.

املت یک کشف جهانی

املت | omelette | مجله گردشگری و غذایی پین جاب

به نظر می رسد که املت در فرهنگ های گوناگون وجود داشته است. رومیان و ژاپنی ها به خاطر استفاده از لبنیات و تخم مرغ برای طبخ و پز بسیار معروف بوده اند. ایرانی ها نیز گونه های مختلف املت که مخصوص به خودشان بود را مصرف می کردند. به نظر می رسد که انداختن تخم مرغ در ماهیتابه به همراه مواد دیگر، یکی از قدیمی ترین روش های بشر برای سیر کردن شکم خود بوده است.

داستان املت و ناپلئون بناپارت

املت | omelette | مجله گردشگری و غذایی پین جاب

معروف ترین داستانی که درباره ی املت وجود دارد، داستان املت و ناپلئون بناپارت است. روزی ناپلئون و سربازانش در حال عبور از شهر بِسی یِر در فرانسه بودند که گرسنه شدند. ناپلئون به صاحب مهمانخانه ی شهر دستور داد تا فورا برای او غذا فراهم کند. صاحب مهمانخانه املت تهیه کرد و ناپلئون به حدی از املت خوشش آمد که دستور داد تمام تخم مرغ های شهر را جمع آوری کنند و برای سربازانش املت بزرگی را بپزند تا آن ها هم از این غذا لذت ببرند. این اتفاق باعث به وجود آمدن یک جشنواره ی سالانه در شهر شد و از آن زمان به بعد، مردم بِسی یِر هر ساله املت بزرگی می پزند و این روز را جشن می گیرند!

بحث درباره ی املت بسیار مفصل است و در تمام کتب تاریخی و آشپزی ردی از املت پیدا می شود. حال ما به سراغ دستور پخت یک املت خاص و خوشمزه می رویم.

دستور پخت املت رولی بیکن و سالسا

املت | omelette | مجله گردشگری و غذایی پین جاب

شما می توانید با مواد کم و ارزان قیمت جادو کنید و یکی از خوشمزه ترین غذاهای ساده ی دنیا را در عرض ۲۵ دقیقه درست کنید. املت غذایی ساده، سالم و مقوی است که در کمترین زمان ممکن می توانید آن را درست کنید.

زمان مورد نیاز

۲۰ الی ۲۵ دقیقه برای طبخ کافی است.

مواد موردنیاز

  • تخم مرغ (۸ عدد)
  • شیر (یک فنجان)
  • آرد (یک سوم فنجان)
  • فلفل قرمز خرد شده (۱ عدد)
  • بیکن (۸ ورقه)
  • پیازچه خرد شده (۳ عدد)
  • برگ های خشک شده و پودر شده ی پونه کوهی یا آویشن (یک قاشق غذاخوری)
  • پنیر چدار رنده شده (یک فنجان)
  • سس سالسا (یک فنجان)

طرز تهیه

۱- فر را تا دمای ۳۵۰ درجه ی فارنهایت گرم کنید.

۲- کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید به طوری که کاغذ از گوشه های سینی بیرون بزند. سپس روغن را کف ظرف اسپری کنید.

۳- تخم مرغ ها، شیر و آرد را در کاسه ای با همزن بزنید تا کاملا مخلوط شود. فلفل قرمز و پیازچه خرد شده را با مواد مخلوط کنید و در سینی پهن کنید. سپس بیکن را روی مواد بچینید.

۴- سینی را به مدت ۱۴ الی ۱۶ دقیقه در فر قرار دهید. سپس بیرون بیاورید و با پنیر روی آن را بپوشانید و ۲ دقیقه ی دیگر در فر قرار دهید تا پنیر ذوب شود.

۵- املت را رول کنید و آرام آرام در حین رول کردن کاغذ را جدا کنید. املت را در ظرف مورد نظر قرار دهید و با سس سالسا سرو کنید.

املت آماده است، نوش جان

منبع آکا ایران

برچسب ها
نمایش بیشتر

علی هوشیاری پور

علاقه مند به یادگیری و اشتراک گذاری یادگیری ها

نوشته های مشابه

یک نظر

  1. املت رو دستش نی، اونم فقط تو دل طبیعت یا لب کوه، آتیشی پر گوجه…
    واقعا که آدم یادش میفته میخاد همین الان پاشه بره کوه املت رو بزنه و بیاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن