غذا

طرز تهیه بریان اصفهان

اگر شما تابحال یکبار هم به اصفهان سفر کرده باشید، بی شک اسم بریان اصفهان به گوشتان خورده است. امروز می خواهیم حال و هوای رستوران‌های سنتی اصفهان را به خانه‌تان بیاوریم و عطرشان را در آشپزخانه‌تان به پا کنیم. بریانی یکی از غذاهای محبوب برای اصفهانی‌ها و مسافران این شهر است. در ادامه این مطلب طرز تهیه بریانی را خواهید خواند.

به خاطر داشته باشید که گوشت بریانی از برش‌های ارزان و چربی‌دار شقه گوسفند انتخاب می‌شود. مانند قلوه‌گاه، دنده، گردن و اضافات راسته. از آنجا که گوشت در نهایت چرخ می‌شود، شکل و اندازه تکه‌ها اهمیتی ندارد. با پین جاب همراه باشید تا دستور پخت بریان را برایتان شرح دهیم.

مواد لازم

  • گوشت با استخوان: ۱ کیلو
  • جگر سفید گوسفند: ۱ دست
  • قلوه گوسفند: ۱ جفت
  • پیاز (چهار قاچ): ۱ عدد
  • کشک ساییده: نیم پیمانه
  • فلفل سیاه: ۲ قاشق چای خوری
  • زعفران ساییده: ۲ قاشق چایخوری
  • دارچین ساییده: ۱ قاشق چایخوری
  • نان سنگک
  • نمک: مقداری

طرز تهیه بریان

۱- گوشت، جگر و قلوه را پاک کنید و بشویید. سپس با پیاز در ۳ لیتر آب روی آتش تند بگذارید. کف گوشت را بگیرید، آتش را کم کنید و در قابلمه را ببندید.

۲- در پایان ساعت اول، نمک و فلفل را اضافه کنید. گوشت را برای ۲ ساعت بپزید و مراقب باشید که له نشود. پس از پخت گوشت و جگر سفید و قلوه را از آب بیرون بیاورید و در آبکش بگذارید.

۳- ۲ تا ۳ قاشق زعفران را در آب داغ حل کنید و نیمی از آن را در آب گوشت بریزید.

۴- گوشت را از استخوان بگیرید و با جگر سفید خرد کرده و از چرخ‌گوشت بگذرانید. باقی‌مانده محلول زعفران را روی گوشت چرخ کرده بریزید و مخلوط کنید.

۵- فر را روی ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. مخلوط را در ظرف نسوزی که بتوانید سر سفره بیاورید بریزید و روی آن را صاف کنید. کمی از آب گوشت را روی ظرف بریزید. دارچین و فلفل سیاه بپاشید و ظرف را برای ۱۵ دقیقه در فر بگذارید. آب گوشت را داغ کنید و با کشک در یک کاسه بریزید. قلوه را به صورت چند ورقه نازک ببرید.

۶- ظرف بریانی را با ورقه‌های قلوه تزیین کنید و با کاسه آب گوشت و نان سنگک و ریحان و یک پارچ دوغ سر سفره بگذارید.

۷- بریانی را بدون جگر سفید هم می‌توان درست کرد. اما جگر سفید آب گوشت بریانی را خوشمزه‌‎تر می‌کند. با این وجود در بعضی کتاب‌ها طرز تهیه بریانی بدون قلوه و جگر سفید آمده است.

بریان آماده است، نوش جان

منبع کاله

برچسب ها
نمایش بیشتر

علی هوشیاری پور

علاقه مند به یادگیری و اشتراک گذاری یادگیری ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن