غذا

اشکنه خراسانی یا تهرانی؟

بعضی‌ها اسمش را اشکنه تهرانی گذاشته‌اند، اما واقعیت این است که مردم خراسان آن را پیش از دیگران طبخ می‌کرده‌اند. اشکنه خراسانی، برخلاف اشکنه جنوبی‌ها رنگی قرمز دارد و نسبت به اشکنه بوشهری، آبکی‌تر است. اگر گیاه‌خوار هستید یا به دنبال یک پیش‌غذای سبک و ساده می‌گردید، پیشنهاد می‌کنیم که تنها در نیم ساعت این غذای ساده را آماده کنید، پس با پین جاب همراه باشید.

مواد لازم

  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • پیاز: ۲ عدد
  • سیب‌زمینی: ۳ عدد
  • رب گوجه‌‎فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری سر پر
  • زرچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • روغن، نمک و فلفل: مقداری

طرز تهیه اشکنه

۱- دو، سه قاشق روغن را در قابلمه روی آتش ملایم داغ کنید و پیاز ساطوری و ریز را در آن تفت دهید.

۲- وقتی پیاز رنگ گرفت، زردچوبه را اضافه کنید و کم مخلوط را هم بزنید. سپس رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و کمی چرخ بدهید.

۳- دو پیمانه آب به رب اضافه کنید و هم بزنید تا به جوش بیاید. سیب‌زمینی نگینی خرد شده را اضافه کنید و حدود یک ربع برای پخت به سیب‌زمینی فرصت دهید.

۴- پیش از کشیدن اشکنه، تخم‌مرغ را در قابلمه بشکنید و روی آتش ملایم هم بزنید تا بپزد.

فوت کوزه‌گری تهیه اشکنه

۱- فنجان لپه خیس خورده را هم همراه با پیاز سرخ شده تفت دهید و بعد از پخت لپه، باقی مراحل پخت را در پیش بگیرید.

۲- در اضافه کردن روغن کمی دست و دلبازی کنید یا اینکه در این غذا یک فنجان آب قلم بریزید. به خاطر داشته باشید که روی اشکنه مجلسی معمولا کمی روغن جمع می‌شود.

۳- سبزی معطری که برای طعم دادن به این غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد، شنبلیله است. نصف دسته شنبلیله را پاک و خرد کنید و در پایان کار به آن اضافه کنید.

۴- بعضی‌ها سیب‌زمینی این غذا را درشت خرد می‌کنند اما اگر این غذا را با لپه آماده می‌کنید، باید بدانید که ریز بودن سیب‌زمینی ظاهر آن را بهتر می‌کند.

منبع کاله

برچسب ها
نمایش بیشتر

علی هوشیاری پور

علاقه مند به یادگیری و اشتراک گذاری یادگیری ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن