غذا

طرز تهیه آب دوغ خیار با دوغ نعنا و پونه

در خاطره بسیاری از ما که در فرهنگِ خانواده محور ایران، جایی که در کنار پدر بزرگ و مادر بزرگ خود بزرگ شده ایم و اغلب نزدیک آن‌ها بوده‌ایم نقش بسته است. تصویر مادربزرگ، به عنوان فرماندار آشپزخانه برای ما ایرانی ها یک نوستالژی مشترک است. قدیمی‌ها عقیده داشتند هر فصلی غذای خودش را دارد! یعنی بسته به مواد خوراکی مثل سبزیجات و میوه‌های رسیده آن فصل تنوع غذایی هم تغییر می‌کند. یکی از این غذاها که درست کردن آن خیلی بستگی به فصل و آب و هوا دارد آب دوغ خیار است که غیر ایرانی‌ها آن را سوپ سرد ایرانی با سبزیجات معطر می‌نامند. آب دوغ خیار به عنوان یک غذای محبوب در فصل گرما، یکی از سالم‌ترین غذاها است که می‌تواند فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز شما را تامین کند. نعناع و ریحان در آن ضد نفخ و ضد سوزش معده هستند. ترخون آن معطر و اشتها آور است، خیار موجود در آن دارای ویتامین C است و عطش را فرو می‌نشاند. ماست و دوغ که از مواد اصلی هستند، حاوی کلسیم و پروتئین هستند. کشمش و گردو در این غذا نیز سرشار از پتاسیم هستند. اگر فشار خون بالا یا طبع گرمی دارید، حتما از ماست کم چرب یا دوغ به جای ماست استفاده کنید. با پین جاب همراه باشید تا به شما طرزتهیه این غذای سنتی لذیذ را آموزش بدهیم.

مواد لازم

طرز تهیه آب دوغ خیار با دوغ نعنا و پونه | مجله غذایی و گردشگری پین جاب
  • ماست کم چرب: ۲۰۰ گرم
  • دوغ نعنا و پونه: نیم لیتر
  • خیار: ۲ عدد (خرد شده با پوست)
  • کشمش: ۱۰۰ گرم
  • گردو: ۱۰۰ گرم ( خرد شده)
  • سبزی معطر (نعناع و پونه خشک): ۲ قاشق غذاخوری
  • گل محمدی خشک: به میزان لازم
  • آب: به میزان لازم

طرز تهیه

طرز تهیه آب دوغ خیار با دوغ نعنا و پونه | مجله غذایی و گردشگری پین جاب

ماست کم چرب را کاملا هم بزنید تا یکدست شود. در صورت تمایل به آن خامه اضافه کنید.

آب را به ماست اضافه کنید و آرام هم بزنید.

گردو را خرد کنید و همراه کشمش، نمک و فلفل به دوغ اضافه کنید. (می‌توانید به جای ماست از دوغ‌های آماده طعم دار یا کفیر استفاده کنید.)

خیار را نگینی خرد کنید و همراه سبزی و گل محمدی به بقیه مواد اضافه کنید.

اضافه کردن سبزی خوردن تازه و خرد شده به این غذا آن را خوشمزه تر می‌کند. می‌توانید به آب دوغ خیار پیاز و یخ هم اضافه کنید تا در روزهای گرم تابستانی روحتان را جلا دهد.

طرز تهیه آب دوغ خیار با دوغ نعنا و پونه | مجله غذایی و گردشگری پین جاب

منبع کاله

برچسب ها
نمایش بیشتر

علی هوشیاری پور

علاقه مند به یادگیری و اشتراک گذاری یادگیری ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن