غذا

طرز تهیه شیرینی نخودچی اصل قزوینی

شیرینی نخودچی یکی از شیرینی‌های خوشمزه قزوینی است که مواد اصلی آن، آرد نخودچی است. راز پخت این شیرینی فقط و فقط استفاده از آرد نخودچی مرغوب و لطیف است. حتی نیاز به هیچ وسیله یا ابزار خاصی ندارید. بنابراین آرد مرغوب را تهیه کنید و باقی کار را به ما بسپارید. با پین جاب همراه باشید.

مواد لازم

آرد نخودچی مرغوب: ۵۰۰ گرم
کره یا روغن صاف قنادی یا روغن جامد: ۲۵۰ گرم
پودر قند یا شکر: ۲۵۰ گرم
زعفران ساییده شده: یک قاشق غذا‌خوری
هل ساییده شده: یک قاشق چای‌خوری
پودر یا خلال پسته و بادام: به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا کره یا روغن صاف قنادی را در محیط آشپزخانه قرار دهید تا نرم شود سپس به وسیله یک همزن برقی، چند دقیقه هم بزنید.

پودر قند یا شکر را داخل روغن ریخته و به مدت ۴ دقیقه هم بزنید تا کاملا حل شود سپس پودر هل را به مخلوط اضافه کرده و دوباره هم بزنید.

آرد نخودچی را ۲ تا ۳ بار الک کنید تا کاملا صاف و یک‌دست شود سپس به مخلوط اضافه کرده و آنقدر هم بزنید تا حالت خمیری پیدا کند. خمیر را کمی ورز دهید. دقت کنید که خمیر نباید بیش از حد ورز داده شود، چون این‌کار موجب به روغن افتادن خمیر می‌شود.

در ادامه زعفران دم کرده را اضافه کرده و مخلوط کنید تا خمیر کاملا یک‌دست و یک‌رنگ شود. برای نرم‌تر شدن شیرینی در این مرحله می‌توانید خمیر را به وسیله چرخ‌گوشت، چرخ کنید.

مواد را داخل سلفون قرارداده و اجازه دهید ۵ تا ۶ ساعت استراحت کند.

فر را روی دمای ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. خمیر را به کمک وردنه با ضخامت نیم تا یک سانتی‌متر روی سینی باز کنید سپس قالب دلخواه‌تان را داخل آرد بزنید و شروع به قالب زدن کنید. اگر مایل نبودید از قالب استفاده کنید، خمیر را گرد کرده و روی سینی فر بچینید.

شیرینی‌ها را به‌وسیله پودر یا خلال پسته تزیین کنید و به مدت ۱۵ تا ۲۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا کمی طلایی شده؛ سینی را از فر خارج کرده و بگذارید تا کاملا خنک شوند.

شیرینی‌ها را در ظرفی مناسب چیده و سرو کنید.

منبع کاله

برچسب ها
نمایش بیشتر

علی هوشیاری پور

علاقه مند به یادگیری و اشتراک گذاری یادگیری ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن